Afscheidsfotografie

Verhaal

Afscheid fotograferen. De mens op z’n triests? Dat doe je toch niet? Wel, ik geloof er steevast in dat dit zo belangrijk is tijdens het proces van een verlies verwerken.


Afscheid is meer dan sterven of verlies alleen. Er gaat zoveel aan vooraf en er volgt zoveel uit.

Meermaals kreeg ik de vraag afgelopen 3 jaar om iets binnen dit thema uit te werken. Vaak ging om palliatieve patiënten die een laatste moment met de familie wouden vastleggen. Of mensen die hun overlijden aan het voorbereiden waren om hun familie zoveel mogelijk te ontlasten. Hoe dan ook, mooie verhalen en krachtig om vast te leggen. Ik geloof er steevast in dat het heel wat moed vergt om zo’n shoot in te boeken, jezelf even opzij zetten en dit doen voor je nabestaanden, want door deze tastbare herinnering te creëren, zal hun verwerkingsproces makkelijker verlopen.

Afscheid

Ik luister graag naar jouw verhaal, bij een kop koffie of via de telefoon. We kiezen samen wat het best bij jouw situatie past. Wil je de shoot alleen? Of met je gezin en familie erbij ter herinnering voor hen? Dat kan ook. We creëren een warme sfeer, liefst huiselijk, omdat dit vaak het comfortabelst is. Maar wil je er liever samen op uit trekken? Dat kan ook. We doen alles op jouw tempo en naar jouw wensen.


Duur: 2 uur – 4 uur

Rouwfotografie

Bereid je zelf je uitvaart voor of ben je recent iemand verloren? Ik ben er voor jou om je te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Ik kan zorgen voor een foto voor het overlijdenskaartje of ik ben er tijdens de uitvaart bij om deze op een serene manier in beeld te brengen. Waarom? Omdat door hier bewust naar terug te kijken, nabestaanden makkelijker kunnen verwerken.

 


Duur: 1,5 uur – 2 uur

Herinneringsfotografie

Ben je onlangs of langer geleden iemand dierbaar verloren (mens of dier)? En heb je moeite met de verwerking? Ik help je hier graag bij. Vertel me jouw verhaal bij een kop koffie of aan de telefoon. Samen werken we een mooie shoot op, ter herdenking van. We gaan naar jullie of zijn / haar favoriete plek of voeren een activiteit uit in teken van. We laten ballonnen op of knutselen mooie sterretjes? Alles kan. Op maat van jouw wensen.


Duur: 2 uur – 4 uur